Detmers Kazerne

Lochem - Eefde
Toekomstig aanbod

Koopprijzen n.n.b.
Huurprijzen n.n.b.

Over dit project

In Eefde een plaats aan het Twentekanaal bij Zutphen ligt de Detmers Kazerne. Het voormalige opleidingscentrum van de marechaussee is sinds 2014 niet meer in gebruik. In nauwe samenwerking met de gemeente Lochem en Hegeman Bouwontwikkeling vormt Loostad dit terrein van ruim zes hectare om tot een ruim opgezette woonwijk met circa in 60 koopwoningen en 20 huurwoningen.

Historisch karakter
Loostad ontwikkelt het plan met respect voor de architectuur en historie van de kazerne. Zo blijft het karakteristieke poortgebouw bijvoorbeeld gehandhaafd. Het krijgt een nieuwe bestemming met diverse sociaal maatschappelijke functies. Andere kenmerkende eigenschappen van de nieuwe woonwijk zijn de zeer ruime opzet met slechts 15 woningen per hectare, maar ook de tijdloze architectuur en uitgebreide aandacht voor duurzaamheid.

Gevarieerde woningbouw
Het project bestaat uit een gevarieerd woningbouwprogramma met zowel starterswoningen als middeldure en dure woningen. In 2017 is het stedenbouwkundig plan afgerond en inmiddels is het bestemmingsplan onherroepelijk.

Meer informatie

Kenmerken

Project
Detmers Kazerne
Koopwoningen
60
Huurwoningen
20
Type woningen
2-onder-1-kap, Eengezinswoning, Geschakeld, Hoekwoning, Tussenwoning, Vrijstaand

Voorzieningen

Parkeren
Carport, Garage, Overdekte parkeerplaats, Parkeerplaats

Locatie

Aanmelden

Blijf op de hoogte van jouw favoriete nieuwbouwprojecten en maak een eigen account aan. Met een eigen account kun jij jouw belangstelling kenbaar maken in nieuwbouw- projecten en gemeente en ontwikkelaars laten weten hoe jij wilt wonen via jouw eigen woonprofiel. Daarnaast wordt je automatisch op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen in de regio Lochem.

Aanmelden